21 iun.

Vulcanii noroiosi din Buzau

vulcani

Aducem in atentia voastra cateva locuri frumoase din Romania. Oricat de ocupati am fi cu activitatile noastre zilnice, prinsi de treburile cotidiene de zi cu zi, traim intr-o tara frumoasa Romania care culmea este uitata de unii cu desavarsire. Incercam sa publicam periodic articole cu locuri fantastice din Romania care ne fac mandri si atrag invidia si interesul turistior straini.


Probabil multora dintre voi va place sa calatoriti in multe tari straine sa aveti contact cu alte culturi ale diferitelor popoare insa ne dam seama ca nu punem mare valoare pe locurile si obiectivele noastre din Romania. Pentru aceia dintre voi care cauta o evadare in week-end le recomandam Vulcanii Noroiosi din Buzau (mai ales daca sunteti din partea Munteniei).

Caile de acces spre Vulcanii Noroiosi
Drumul este serpuit si dificil. Semnalizarea este aproape inexistenta, asadar va recomandam sa luati o harta la dvs. Traseul este urmatorul: Din Buzau luati DN10 spre Satuc Berca apoi spre Chiliile Paclele Mari si Paclele Mici. Cand ajungeti in Buzau o luati pe DN 10, pana la Berca (urmati indicatorul cu Chiliile). Apoi dupa 10 km luati la dreapta spre localitatea Paclale MariMari si Paclele Mici.

Despre Vulcanii Noroiosi
De la aproximativ 3000 de metri adancime ies niste gaze naturale ce creaza niste formatiuni la suprafata. Gazele trec printr-un sol argilos si in combinatie cu apa din panza freatica. Namolul care s-a creat astfel iese la suprafata si in contact cu aerul se usuca si formeaza mici structuri asemanatoare vulcanilor. Namolul care iese la suprafata este rece chiar daca este insotit de aburi.