22 feb.

Top 3 destinatii pentru pasionatii de drumetii

padure

Incercam sa gasim cele mai apreciate 3 destinatii pentru pasionatii de drumetii, aici ne referim la cei cu adevarat pasionati de natura, cei care prefera sa urce la pas pe cararile cat mai putin strabatute. Pentru inceput ne rezumam la Muntii Apuseni, munti situati intre Campia Transilvaniei şi Campia Tisei, apar ca si o insula muntoasa pe o suprafata de cca. 20.000 km2.

Primul traseu din lista noastra este Traseul Stana de Vale –Varasoaia, durata traseului este in medie de 4-5 ore pentru cei experimentati pentru ca este vorba despre aproximativ 16 km, de drum relativ usor, care vara poate fi strabatut la pas, dar numai cu echipament corespunzator, iar iarna doar pe schiuri. Traseul porneste de la Stana de Vale si se incheie la Padis.

Al doilea traseu ar putea fi Stei pana la Saua Vartop, un traseu ceva mai compex decat primul, cu un grad de dificultate mai mare, este recomandat doar celor care au mai facut acest traseu sau insotiti de cineva care poate sa-i ajute sa incheie cu bine  mica excursie. Spunem mica, dar nu suntem siguri ca este chiar intr-atat de mica deoarece traseul dureaza nimim 7 ore pentru experimentati. Lungimea traseului este de 21 km, iar zona este accesibila doar vara.

Al treilea traseu demn de strabatut dupa parerea nostra este Padis-Pestera Scarisoara. Durata traseului este de minim 6 ore, avand o lungime de 16 km. Acest traseu este cel mai usor din lista noastra, este un drum practicabil tot timpul anului, atat vara cat si iarna, intalnim, portiuni de drum unde putem traversa cu tractorul, portiuni de drum mai putin accesibile, si se incheie la platoul Scarisoara unde se afla si Pestera Scarisoara.

Aceste trei trasee sunt sigure si foarte bine marcate ceea ce confera o siguranta turistilor care se aventureaza in Muntii Apuseni, asadar pentru cei care vor o vacanta unica si cu adevarat relaxanta ii sfatuim sa nu renunte la frumusetile pe care le poti descoperii in Muntii Apuseni. Un alt loc demn de luat in seama atunci cand cautam cazare intr-o anumita zona ar fi cazare Brasov, intr-un alt articol vom incerca sa va aratam ca Brasovul este frumos si vara, nu numai iarna. Gasim linistea pe care nu o gasim pe litoral, aici avem aerul cel mai ozonat, iar pentru cei care prefera racoarea muntilor nu mai vorbim cat de bine se vor simti intr-o poiana cu fan proaspat cosit. Asadar atunci cand cautati pe internet cazare litoral sa nu uitati ca avem locuri frumoase si in statiunile montane.