03 mart.

Pacatele turismului in Romania

Top 10 zemalja čiji stanovnici najčešće putuju

Printre putini sunt staini care ne viziteaza tara pentru turism, aproximativ 70% o fac de nevoie decat de placere, vin pentru afaceri, conferinte sau orice alceva inafara de turism.
Explicatiile sunt simple, de ce un stain ar vrea sa viziteze romania, ce ar avea de castigat, noi nu ne mobilizam sa schimbam turismul, printre afectiuniile care dau o nota proasta turismului sunt lipsa de infrastructuri, cladiri in ruina, servicii proaste si lipsa de informatii.

Am intalnit doi straini care au venit in Romania pentru afaceri,  au declarat urmatoarele: „O prima problema pe care o are Romania in momentul de fata este lipsa de interes, nu stim sa ne folosim de ceea ce aveam, tocmai am vazut o cladire frumoasa dar din pacate m-am dezgustat cand am vazut langa ea una lasata in paragina”.

Nu stim sa punem in valoare lucruri care sunt importante, nu exista in momentul de fata drumuri de acces catre zonele frumoase ale tarii de asemenea serviciile de calitate lipsesc cu desavarsire in unele locuri, ceea ce dezgusta turistii de a ne vizita tara.

Dupa o scurta evaluare turisti straini care vin in Romania lasa in jur de un miliard de euro, fata de Bulgari unde lasa aproximativ de trei ori mai mult.