17 sept.

Misterele Bucegilor: cararea ireala pe care oamenii dispar fara urma

medii bucegi valea prahovei 2

Un traseu foarte dificil din Bucegi este traseul Jepii Mici aici este locul ideal pentru iubitorii de munte. Turisti dar si localnicii sustin ca in anumite conditii meteorologice paralel cu drumul bun apare o carare blestemata si se spune ca cei care pasesc pe ea sunt ca si disparuti.
Cu siguranta exista un sambure de adevar deoarece Muntii Bucegi ascund foarte multe locuri misteriose, unde oamenii resimt simptome ciudate si aparaturile electrice se declanseaza singure. Dar si mai mult se spune ca exista anumite portaluri unde oameni dispar si apar la cateva sute de metri chiar si kilometri de la locul unde au fost vazuti. Cu toate acestea Muntii Bucegi ascund si leacuri de vindecare multi oamenii strabat poteciĀ in cautarea „gurilor de rai” si a „apei vii”.

muntii_bucegiLocalnicii din Busteni sustin ca pe timp de vara se produce unul dintre cele mai infricosatoare evenimente care ii sperie si pe turisti. Urcand pe Valea Comorilor, pe traseul Jepii Mici se lasa o ceata deasa si mai apoi o poteca de nici 20 cm, paralela cu poteca principala, iar aventurierii care nu cunosc zona risca sa strabata acesta poteca ingusta. Cei care se aventureaza sa calce pe aceasta carare blestemata vor disparea pentru totdeauna sau vor muri.
Oamenii locului speriati de acest fenomen sustin ca aceasta ceata groasa se lasa pentru a putea comunica cu lumea de dincolo.

Putini sunt cei care se intorc, dar si acestia dupa multa vreme in locuri total diferite si nestiute. Trupele de salvamont au incercat sa survoleze zona pentru a gasi persoanele care nu au reusit sa treaca peste acest fenomen, dar inzadar. Trupurile acestor persoane sunt gasite deabea dupa un an la mii de kilometri distanta.

Salvamontisti afirma ca acest mister este mai degraba in mintea si imaginatia oamenilor, explicatia pentru care multi turisti dispar este ca se abat de la traseul indicat si nu mai pot reveni pe acea poteca ingusta si se prabusesc. Tot acestia afirma ca aceea carare care dispare este mai degraba o iluzie optica.

Mistere-Bucegi