21 oct.

Cetatea Calnic

cetatea calnic2

Unul dintre cele mai bune conservate monumnte din Transilvania este Cetatea Calnic. Cetatea este o constructive de tip romanic care a intrat in Lista Patrimoniunuil UNESCO, datorita faptului ca pana astazi este intr-o conditie foarte buna. A fost construita ca resedinta a centrului Chyl de Kelling la jumatatea secolului XII-lea, cu o forma rectangular. Cele trei turnuri din interiorul Cetatii pot fi vizitate: Turnul Portii, Turnul Donjon si Turnul Slaninii. Casa Parohiala si Biserica Evanghelica sunt cuprinse si ele in complex medieval al Cetati.

La Cetatea Calnic poi ajunge pornind din Sebes spre Sibiu pe DN1, dupa 10 Km de mers se face dreapta pe DJ 106F, si nu dupa mult timp zaresti turnurile cetatii. Daca esti iubitor de natura, ai ocazia de a petrece mai multe zile acolo, Cetatea Calnic ofera o experienta noua celor care pasesc pe acele meleaguri, cu doar 50 de lei pe noapte poti beneficia de o camera locuibila intre zidurile cetatii.

Programul de vizita este permanent, poti face un tur al Cetatii platind pretul de 5 lei pentru adultii si 2,5 lei pentru elevi, studentii si pensionari; daca vrei sa ramai cu o amintire si doresti sa faci fotografii, poti sa platesti o taxa de 7 lei.