07 dec.

Casutele vechi de 150 de ani transformate in case de vacanta

191835 articol

Sub Piatra este un sat din judetul Alba care a intrat intr-o transformare totala. Doi investitori romania au realizat un proiect cu care se pot mandri. Satul detine casute de 100-150 de ani care au intrat in acest proiect si au expus valoarea satului de vacanta modern cu casute romanesti. Investitia a depasit 900.000 euro.

Proiectul a fost infiintat la initiativa a doi romani care sunt oameni de afaceri. Pasionati de viata la sat, au vrut sa aduca un concept de agroturism in Romania si sa includa pe langa frumoasele traditii din zona Transilvaniei cat si posibilitatea de cazare in cladirile autentice specifice zonei.

760x0-00-65 760x0-00-65 (2)

Din pacate proiectul nu este deschis publicului deoarece in prezent se vinde pentru 1.3 milioane de euro, conform biroului local Coldwell Banker Affiliates of Romania. La acest proiect s-a lucrat timp de 4 ani.

Pasii pana a avea un asemenea sat autentic sunt foarte multi. Primul pas il constituie achizitia unui teren, care se afla la 73 km de Cluj-Napoca in 2011. Amenajarea si structura proiectului a inceput in 2012 si s-a incheiat in luna Noiembrie 2015. Unul dintre investitori a cutreierat satele din Transilvania si Muntii Apuseni pentru a cauta casute, a fost un efort mare pentru ca se gasesc foarte greu dar si cele care se gasesc sunt deteriorate si lasate in paragina. Cu toate acestea au adus pe teren locuinte  traditionale romanesti.

Au fost patru ani in care cautau fel si fel de indicii de obiecte vechi traditionale, costume populare, retete dar si obiecte decorative pentru interiorul casutelor.
In ultimul an de constructie s-a realizat reteaua de tv, reteaua electrica exterioara, reteaua de incendiu si internetul. Au mai fost construite si un cinema in aer liber, un iaz si cuibul de la belvedere.

760x0-00-65 (1)822x0-00-65

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.