10 apr.

5 cele mai ciudate obiective turistice din Romania

Top 10 cele mai frumoase obiective turistice din Florenta Italia Piazzale Michelangelo Florence

Multi dintre voi cel mai probabil nu ati auzit de toate cele 5 obiective turistice ciudate din Romania. Daca este un om caruia ii place sa calatoreasca mult, sa fie invaluit de aer curat si peisaje frumoase va propunem la un tur a celor mai ciudate locatii din Romania. Poate nu te asteptai ca in aceasta tara sa existe si asa ceva.

Nu sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice dar cu siguranta au o legenda veche care iti starneste curiozitatea de a le vizita.

Primul loc la care nu te gandeai ca exista sunt focurile vii. acestea au o suprafata de peste 400 de matri patrati, din care ies flacari care pot ajunge pana la 20 cm inaltime. Este un fenomen unic in Europa care se petrece pe teritoriul judetului Vrancea in inima Buzaului, acest spectacol de flacari nu este neaparat un mister pentru oamenii de stiinta deoarece ei au constatat ca datorita emanatiilor de gaze naturale din sol care in urma frecarii se aprind.Focurile_Vii

 

Vulcanii Noroiosi se afla la doar 7 kilometri de focurile vii. Acest fenoment a fost posibil datorita gazelor naturale care au o adancime de peste 3.000 de metri si care formeaza la suprafata vulcani mici din care se revarsa noroi. Acesta este unul dintre cele mai senzationale spectacole ale naturii.

Vulcanii_noroiosi

 

Rapa Rosie este numita si Marele Camion al Romaniei, dispune de o rapa care are nu mai putin de 800 de metri si se intinde pe o suprafata de 10 hectare, de asemenea este si o rezervatie naturala din oraul Sebes.

Rapa_Rosie

 

Podul lui Dumnezeu acesta este al doilea din Europa ca marime si functionabil, traversat de DJ Drobeta Turnu-Severin – Baia de Arama, ara o grosime de 9 metri, lungime de 30 metri si 22 de metri inaltime.

Podul_lui_Dumnezeu

 

Groapa Ruginoasa  sa format in urma unei eroziuni de pamant care continea argila, cuartita si gresie, are o adancime de 100 metri si o dimensiune de 600 metri. Este considerata un caz unic din Europa.

Groapa_ruginoasa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.